Què és una acceleradora de startups?

Si estàs interessat a llançar una nova empresa, una acceleradora de startups podria ser una opció a considerar. Una acceleradora de startups és una institució privada l’objectiu principal de la qual és el d’impulsar les primeres fases d’un projecte, a canvi d’una participació, normalment en forma d’accions o repartició de beneficis. Aquestes, ajuden a les noves empreses brindant-los formació intensiva i un capital perquè puguen sobreviure dins del mercat durant aquest primer període.

La seua missió principal és materialitzar diferents idees de negoci intentant trobar el seu espai de treball. A més, aquest capital que aporten a l’inici els permetrà veure la viabilitat de la idea i el seu model de negoci en un breu període de temps.

A diferència de les Incubadores, les quals acompanyen a les startups durant un període de temps limitat fins que aconsegueixen obtindre els primers beneficis i aquestes enlairen, les acceleradores només inverteixen en aquelles startups que ja s’han llançat i que es troben en ple desenvolupament, ajudant-les a través de processos de mentoring i assessorament.

Les acceleradores de startups poden variar en grandària, estructura i oferta de serveis, però en general, tendeixen a tindre una duració limitada, que sol oscil·lar entre tres i sis mesos. Durant aquest temps, les startups seleccionades per al programa reben suport i assessorament d’experts en l’àmbit empresarial, incloent-hi mentors, inversors, advocats i altres professionals.

La majoria de les acceleradores també proporcionen finançament a canvi d’una participació en l’empresa, encara que els termes varien d’una acceleradora a una altra. Aquest finançament sol ser en forma d’inversió llavor, que és el capital inicial que una empresa necessita per a començar a operar.

A més del finançament i la tutoria, les acceleradores també poden oferir espai d’oficina, capacitació i oportunitats de networking. Algunes acceleradores se centren en sectors específics, com la tecnologia, l’energia neta o la biotecnologia, i poden proporcionar recursos especialitzats per a empreses en aqueixos camps.

En general, una acceleradora de startups pot ser una excel·lent opció per als empresaris que busquen finançament i suport per a les seues empreses emergents. No obstant això, és important investigar acuradament qualsevol acceleradora que s’estiga considerant i assegurar-se que siga una bona opció per a la seua empresa en particular. Algunes acceleradores poden tindre requisits específics de participació, com la ubicació geogràfica, la grandària de l’empresa o l’etapa de desenvolupament en la qual es troba. Per tant, és important investigar i triar l’acceleradora que millor s’adapte a les necessitats de la seua empresa i els seus objectius a llarg termini.

Algunes de les acceleradores més reconegudes del nostre país són:


Seedrocket:
Fundada l’any 2008, SeedRocket és la primera acceleradora de startups de base tecnològica creada a Espanya. És una de les quals té major importància a nivell nacional i va tindre origen per part d’inversors capacitats. Actualment, ofereix grans oportunitats com el finançament, assessorament i la formació de les *startup per a ajudar en el seu desenvolupament.


Wayra:
És l’aposta de Telefónica per a donar suport a l’emprenedoria tecnològica a través de finançament, serveis de mentorització i acceleració, espai de treball i visibilitat. La seua finalitat és impulsar empreses de recent creació oferint-los la formació adequada i les vies de finançament necessàries.
Aquesta acceleradora aporta una xarxa d’inversors i un equip de mentors d’alt nivell, a més de presència internacional i el suport d’una multinacional com és Telefónica.


Lanzadera:
Quan es tracta de trobar a una incubadora i acceleradora a Espanya, Lanzadera és l’opció més versàtil en comptar amb tots dos serveis. L’acceleradora de Juan Roig, amo de Mercadona, es una empresa completament privada, que permet que les startups que s’acaben de crear compten amb eines com:

– Assessories

– Finançament

– Formació

– Instal·lacions a València

Notícies i Actualitat

Altres notícies

× ¡Manda un Whatsapp! Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday