Globalis imparteix un curs en línia sobre el bon ús de les xarxes socials per a Síndrome de Down Castelló

La Fundació Globalis, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vila-real, ha impartit un curs en línia sobre el bon ús i seguretat en xarxes socials als usuaris de la Fundació de Síndrome de Down de la província de Castelló, amb l’objectiu que els participants en aquesta acció puguen desenvolupar-se de manera autònoma i gaudir de les possibilitats que els ofereixen les diferents xarxes socials.

Al llarg del curs es van contextualitzar les diferents xarxes socials i la seua correcta utilització, les seues funcions, les claus per a triar una contrasenya segura i també els usos i perills que pot tenir la connexió d’una webcam. A més, es van presentar als assistents les diferents xarxes socials com a plataformes que actuen com una eina molt important de socialització i cerca de treball però que, al seu torn, poden ser perjudicials si no es mantenen certes mesures de seguretat com, per exemple, evitar parlar amb desconeguts o no facilitar més informació personal de la necessària, entre altres consells.

Durant l’exposició es va aportar informació didàctica i pragmàtica -amb un gran suport visual- sobre les opcions de privacitat que presenten cadascuna de les xarxes socials més utilitzades pel públic en general com són Instagram, Twitter, Facebook, TikTok o Linkedln i sobre quin i com s’ha de publicar en elles.  Així, es va mostrar amb especial èmfasi com accedir a les opcions de privacitat dins de cadascuna de les plataformes a part de mostrar alguns tips per a evitar problemes comuns durant el seu ús.

D’aquesta forma, gràcies a les eines i tips aportats per Globalis durant aquest taller pràctic, al voltant d’una desena de joves de la província amb Síndrome de Down han conegut l’ús correcte de les xarxes socials, amb especial atenció en la privacitat i en la seguretat per a evitar perills a l’entorn d’internet i així disminuir el risc d’exclusió d’aquest col·lectiu en la utilització de tecnologies de la comunicació i la informació (TIC).

Aquesta acció de Globalis s’emmarca en un programa formatiu mitjançant el qual la Fundació Síndrome de Down de Castelló ha volgut dotar d’una major autonomia als usuaris de l’entitat. Per aquest motiu, a més de formació en xarxes, els joves han assistit a cursos sobre cuina, esport, medi ambient o sobre com enfrontar-se a una entrevista de treball.

Fundaciò Globalis

La Fundación Globalis és una entitat privada que te com a objectiu promoure la modernització del teixit empresarial en Vila-real i presta ajuda a totes aquelles iniciatives que suposen innovació o diversificació  empresarial o social. Dinamizan el teixit socioeconómic, la ciutat i la seua área d’ influencia desde una perspectiva global amb un nou model de innovació 360º, Globalis promou y ajuda a l’emprendimient i als projectes innovadors, treballa per a millorar la empleabilitat dels jóvenes a més d’ajudar al desenvolupament de projectes innovadors vinculats al sector de la salud, la nutrició o el esport.

Per a més informació:

Maria Bellmunt, directora de Globalis 649.831.297[:]

Notícies i Actualitat

Altres notícies

× ¡Manda un Whatsapp! Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday