Globalis publica la Memòria anual d’activitats de 2018

La Fundació Globalis acaba de presentar la seua Memòria anual d’activitats corresponent a l’any 2018. Un any més, el compromís de Globalis passa per convertir la innovació en el motor del desenvolupament econòmic i social de Vila-real i la seua zona d’influència. Durant l’any passat, Globalis ha sigut l’encarregada d’organitzar una sèrie d’activitats, amb la col·laboració tant de l’Ajuntament de Vila-real, com de la Diputació de Castelló o l’Agència Valenciana d’Innovació, amb la responsabilitat ferma de transmetre valors com la innovació, tant tecnològica com social, el lideratge, el foment de las xarxes de treball i l’emprenedoria. En aquesta línia, des de la Fundació s’han organitzat una multitud d’activitats en les quals han participat empreses consolidades, emprenedors, estudiants i experts en la matèria.

Un any més, Globalis ha desenvolupat el programa Aula empresa, un programa formatiu que es du a terme en centres educatius i que pretén difondre els valors emprenedors i la cultura de la innovació entre els escolars. Els centres educatius de Vila-real que han participat en el projecte han sigut el punt de trobada entre els més de 150 alumnes i les empreses participants.

El compromís d’educar en valors de la Fundació també s’estén als estudiants de secundària i formació professional amb l’activitat Talent i ocupació. La Fundació Globalis ha establit un nexe d’unió entre el teixit empresarial de la regió i centres que imparteixen cicles formatius i educació secundària obligatòria. L’activitat ha contribuït a incrementar les oportunitats laborals de joves que estan a punt d’incorporar-se al mercat laboral. Durant nou jornades, els quasi 180 participants del programa Talent i ocupació van poder conéixer els reptes als quals s’enfrontaran i quins són els perfils que demanen les empreses. En aquesta mateixa línia s’han organitzat xarrades en instituts per part d’ASEBEC perquè els alumnes i els pares conegueren quines són les necessitats de contractació de les empreses de la zona. Prop de 80 persones van assistir a aquestes jornades, en les quals van poder escoltar de primera mà la situació laboral de la província i van veure les possibilitats de les carreres universitàries i els cicles de formació per a cobrir les necessitats de les empreses.

A més, des de la Fundació es va organitzar el VI Fòrum Nacional d’Innovació: Nous Models de Negoci. Aquesta jornada va comptar amb ponents de renom com Javier Megías, CEO i cofundador de StartupXplore, i Raúl Mata, emprenedor i inversor cofundador de MyAlert.com. Aquest esdeveniment organitzat per la Fundació Globalis, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vila-real, la Diputació de Castelló i l’Agència Valenciana de la Innovació de la Generalitat Valenciana, fomenta la cultura de la innovació a la província mitjançant la divulgació de pràctiques noves i innovadores i de tendències empresarials que faciliten al teixit empresarial aportar valor diferencial. El 2018, aquesta trobada socioempresarial de Globalis es va centrar en la difusió de tendències i oportunitats vinculades als nous i futurs mercats emergents, amb l’objectiu de difondre la cultura de la innovació i donar suport a l’emprenedoria innovadora.

Al desembre es van lliurar els Premis Globalis amb el suport de l’Ajuntament de Vila-real. L’objectiu d’aquests guardons és reconéixer i premiar l’esforç d’empreses joves amb un alt component d’innovació. Amb aquests guardons es pretén divulgar l’esforç dels emprenedors que estan al capdavant d’aquestes joves iniciatives empresarials i mostrar exemples que incentiven la generació d’iniciatives empresarials innovadores. L’any passat es va reconéixer Eyesynth amb el primer premi, i també va ser triada com una de les empreses més innovadores d’Europa. L’empresa Sevi Systems va ser guardonada amb el primer accèssit i El Mussol Rosa va aconseguir el segon accèssit. La sessió, organitzada per la Fundació en col·laboració amb l’Ajuntament de Vila-real, va reunir agents de l’ecosistema emprenedor de les comarques centrals de Castelló per a promoure la innovació com a factor estratègic i contribuir a la competitivitat.

Des de la Fundació Globalis també s’ha participat en la creació del Club Empresarial de Networking de Castelló, en el qual s’organitzen diverses jornades, sessions formatives i reunions en les quals, amb l’ús de diferents dinàmiques per part del personal tècnic de la Fundació Globalis i d’experts externs, es pretén que les empreses i els autònoms participants creen sinergies entre ells i puguen col·laborar per a millorar els seus negocis. Actualment, 20 empreses de la província participen en aquesta iniciativa.

A aquestes activitats se sumen una sèrie de jornades encaminades a dinamitzar l’economia local i regional i, per tant, a millorar la competitivitat de la regió, així com d’altres centrades en la salut. A més, s’ha col·laborat activament en accions desenvolupades per l’Ajuntament de Vila-real sota el segell de Ciutat de la Ciència i la Innovació, com ara la posada en marxa dels passos de vianants 3D o la Fira Destaca, entre d’altres.

La col·laboració mútua entre la Fundació Globalis i tot tipus d’entitats i organismes ha contribuït, un any més, al fet que la missió i els compromisos de l’entitat repercutisquen de manera positiva en la societat de Vila-real i la seua àrea d’influència.

Notícies i Actualitat

Altres notícies

× ¡Manda un Whatsapp! Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday