Flores i bombons, el més regalat en Sant Valentín 2019 segons les xarxes socials a Espanya

La consultora de Màrqueting Pinchaaquí.es, en col·laboració amb la Fundació Globalis, ha realitzat un estudi per a extraure insights i les principals tendències sobre els regals més buscats per a Sant Valentín a Espanya.

A través de l’eina d’escolta social Brandwatch i juntament amb les dades de Google Trends i Semrush, han analitzat les converses públiques en xarxes socials i mitjans online, sobre regals per a parelles i han combinat aquestes dades amb la demanda en cercadors (Google, Bing, Yahoo…), per a detectar els regals que generen més interés i curiositat, durant el 14 de febrer.

Els ‘clàssics’ triomfen en les xarxes socials

L’estudi conclou que entre les converses que tenen els usuaris a través de les diferents xarxes socials, els que major conversa acumulen són aquells històricament més clàssics per al dia dels enamorats: ‘flors’ i ‘bombons’. Concretament, el 57% dels usuaris regalaria flors a la seua parella, el 31% xocolate i el 10% peluixos, tercera tipologia de producte registrada en el rànquing de les quals major conversa generen. Així mateix, els regals de joieria irrompen amb un 2% dels usuaris parlant d’això.

Regals originals i personalitzats: el més buscat en Google

Al contrari del que ocorre en les converses generades en xarxes socials, la intenció de cerca en canals com Google, Bing o Yahoo reflecteix que quasi el 20% dels usuaris fugen del clàssic, buscant regals que puguen sorprendre la seua parella. Confirma aquesta tendència l’expressió més buscada: ‘regal original de Sant Valentín’. Altres cerques significatives sobre regals de Sant Valentín que s’han produït en aquest període han sigut: ‘Manualitats de Sant Valentín’, ‘fotografia original’ o ‘escapada romàntica’, confirmant als usuaris de cercadors com més creatius i bolcats en la troballa de regals personalitzats per a les seues parelles.

Els mitjans socials: cada vegada més influència en la decisió de compra dels usuaris

L’anàlisi de les converses en xarxes socials i de les cerques en Google és determinant a l’hora de saber quins són els regals més populars entre els internautes per a Sant Valentín 2019. Dades molt rellevants tenint en compte que els mitjans socials i el cercador Google cada vegada tenen una major influència en el procés de decisió de compra, principalment en els considerats Hot Sale Days, dies de major venda a través d’Internet.

Segons un estudi de Facebook, el 68% dels usuaris assegura que les xarxes socials influeixen directament en les seues compres per Internet, i fins i tot en aquelles que realitzen fora de la xarxa.

Encara que Facebook és la que es posiciona com la xarxa amb major impacte sobre les compres, un 46% dels usuaris d’aquest estudi assegura haver comprat inspirat per fotos que ha vist en Instagram, i un 34% per allò que ha trobat en Twitter.

En termes de cerques, aquestes també s’han disparat a partir de l’inici del mes de febrer davant la incipient arribada de Sant Valentín. Del total de les cerques, el 30% es relacionen amb ‘com fer manualitats’ o ‘regal personalitzat per a la parella’. L’estudi també confirma que aquestes cerques provenen en major nombre de dones (56%) que d’homes (44%). De fet, es busquen fins a 5 vegades més termes relacionats amb ‘regals per al meu nuvi’ o ‘regals per a homes’, abans que ‘regals per a la meua núvia’ o ‘regals per a dona’.

Quant a les cerques, poden extraure’s altres dades d’interés:

  • L’interés per regals va créixer un 250% en la primera setmana de febrer, respecte a la resta de l’any.
  • Alguns dels termes més buscats el 14 de febrer són: “Regals de Sant Valentín”, “Regals per al meu nuvi”, “Regals per a homes”, “Regals per a nuvis”, “Regals”, “Regals per al 14 de febrer”.

Notícies i Actualitat

Altres notícies

× ¡Manda un Whatsapp! Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday