Globalis s’adhereix al Pacte per la Ciència i la Innovació promogut pel Ministeri al costat d’altres 60 entitats nacionals

La Fundació Globalis se suma al ‘Pacte per la Ciència i la Innovació’, impulsat pel Ministeri de Ciència i Innovació, al qual s’han adscrit més de 60 entitats de tota Espanya vinculades a l’àmbit científic, universitari i empresarial. L’acord recull els compromisos sobre organització del sistema i els seus recursos per a augmentar de manera sostenible la inversió pública i els recursos que es destinen a investigació científica.

El ministre de Ciència i Innovació, Pedro Duque, ha mantingut una sèrie de reunions amb organitzacions científiques, acadèmiques, empresarials i de representació dels treballadors que s’han plasmat en aquest text de mínims centrat en tres acords per als pròxims anys.

En primer lloc, es tracta d’assegurar el finançament públic a mitjà i llarg termini per a aproximar-se a la mitjana de la inversió pública a la I+D+I en la Unió Europa, amb objectius concrets en 2024 i 2030. En segon lloc, dotar d’independència i dels recursos i mitjans suficients a les agències finançadores de la I+D+I. I, finalment, consolidar una carrera investigadora pública estable, a més de promoure una major incorporació de personal científic en les empreses.

El president de Fundació Globalis, Juan Vicente Bono, participarà el dimarts, 9 de febrer 2021, en l’acte d’adhesió al Pacte per la Ciència i la Innovació a Madrid on es realitzarà la projecció d’un vídeo en el qual la directora de Globalis, Maria Bellmunt, explicarà la importància del compliment d’aquest Pacte.

A més de Fundació Globalis, s’han subscrit a aquest escrit organitzacions com a Fundació Premis Rei Jaume I, Fundació Telefònica, Associació Espanyola contra el Càncer, Associació de Dones Investigadores i Tecnòlogues (AMIT), Cambra de Comerç d’Espanya, Fundació AXA o Fundació Pfizer, entre altres.

L’acte oficial d’adhesió es podrà seguir en directe a través de les xarxes socials del Ministeri de Ciència i Innovació el dimarts, 9 de febrer, a partir de les 17.30 hores.

Descarrega el document del Pacte per la Ciència i la Innovació

Notícies i Actualitat

Altres notícies

× ¡Manda un Whatsapp! Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday