Ajuntament i Generalitat impulsaran noves polítiques de foment de l’ocupació a Vila-real

Ajuntament i Generalitat impulsaran noves polítiques de foment de l’ocupació a Vila-real

Ajuntament i Generalitat treballaran de forma conjunta per a impulsar noves polítiques de foment de l'ocupació a Vila-real

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent ha visitat Vila-real per a participar, entre altres actes, en una trobada de treball amb representants de diferents col·lectius relacionats amb l'ocupació de diferents edats i sectors.

L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, i la regidora d'Economia, María Dolores Parra, s'han reunit hui amb el conseller, per a traslladar-li les necessitats de la ciutat en matèria de formació i ocupació, amb l'objectiu de treballar de manera conjunta per a impulsar noves polítiques d'ocupació.

La sessió, que ha tingut lloc a la sala de plens, ha comptat amb la presència dels joves integrants del projecte Vilabeca, que representen menors de 25 anys amb estudis superiors i joves emprenedors; amb membres de la Fundació Tots Units, els programes de la qual se centren en l'atenció i ajuda a majors de 45 anys i joves menors de 25 anys sense estudis; integrants de l'Associació d'Aturats de Vila-real (Adavi); representants de la Unió de Comerç de Vila-real (Ucovi), així com de la Fundació Globalis i també del sindicat UGT.

En la trobada, la regidora d'Economia ha explicat totes les mesures implantades a la ciutat en matèria de formació i ocupació,  programes i línies.  Parra ha exercit com a moderadora en una reunió en la qual els col·lectius participants han exposat al conseller la seua situació i les seues necessitats. Després de les paraules de Climent, l'alcalde ha clausurat l'acte i els tres representants han mantingut una reunió a porta tancada.

Benlloch i Parra han tractat la problemàtica de la ciutat en termes d'ocupació i han mostrat el seu interés en les línies d'actuació que té previst impulsar la Conselleria d'Economia Sostenible per a reactivar els sectors productius. En aquesta línia, Benlloch ha posat l'accent en la importància de la col·laboració entre administracions "especialment en un àmbit tan sensible com és la lluita contra l'atur". "Hem de treballar tots junts per a implementar polítiques d'ocupació i aprofitar al màxim tots els recursos disponibles. No podem permetre que es perda ni un euro que poguera dedicar-se a millorar les oportunitats dels vila-realencs i vila-realenques i les possibilitats d'inserir laboralment les persones que s'han quedat sense treball, en particular els col·lectius amb majors dificultats", argumenta.

En aquesta línia, l'alcalde ha valorat alguns dels programes en els quals treballa la Conselleria i que el mateix responsable autonòmic ha exposat en la trobada amb col·lectius locals, com les escoles taller, Avalem joves i Avalem experiència, iniciatives que "comptaran amb les entitats d'inserció laboral de Vila-real". Per la seua banda, Climent ha destacat les oportunitats que poden suposar aquests programes per a fomentar l'ocupabilitat en particular dels més joves, a través de programes pioners com Vilabeca.

0_22378_1_bis

Els comentaris són tancats.